Trapattoni: Neću pustiti Italiji

Trapattoni: Neću pustiti Italiji

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Irske Giovanni Trapattoni izjavio je kako neće napraviti previše izmjena u ekipi i tako pomoći Italiji u susretu posljednjeg kola Grupe C Evropskog prvenstva.

Ovaj 73-godišnji Italijan se s Ircima već oprostio do Eura nakon poraza od Hrvatske i Španije, no najavio je poštenu igru do kraja i najbolji sasatav protiv njegove Italije.

"Protiv Italije igraće najbolji igrači, odnosno oni koji su i dosad igrali većinu vremena na Euru i u kvalifikacijama. Ukoliko bih napravio dosta izmjena u ekpi sumnjalo bi se kako pomažem Italiji, a ja to neću uraditi," rekao je Trapattoni.

Utakmica između Italije i Irske igra se u ponedjeljak, a Italijanima u tom susretu igra samo pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.