Trapattoni: Nikada ne bih prodao igrača kao što je Kovačić

Italijanski stručnjak

Trapattoni: Nikada ne bih prodao igrača kao što je Kovačić

Giovanni Trapattoni, nekadašnji trener Juventusa, Milana i Intera, u razgovoru za fcinternews.it kazao je da nikada ne bi prodao talentovanog igrača kao što je Mateo Kovačić. 

Hrvatski reprezentativac u posljednje vrijeme često je izložen kritikama, što je dodatno pokrenulo špekulacije da bi na ljeto mogao promijeniti sredinu.

"Mateo Kovačić je doveden jer su ljudi u klubu bili uvjereni u njegovu kvalitetu. Osobno, ako nema ekonomske potrebe, nikada ne bih prodao tako talentovanog mladog igrača. Samo mu treba malo više vremena da ostavi trag", kazao je Trapattoni, a potom dodao:

"Pa najbolji je primjer Michel Platini i njegovih prvih šest mjeseci u Juventusu te što je napravio u Torinu iduće četiri godine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.