Trapattoni: Nisam Bog, pravim greške...

Trapattoni: Nisam Bog, pravim greške...

Edmir Škorić

Poklon žrijeba Irci nisu propustili iskoristiti. U prvom su susretu gostovali u Talinnu kod Estonije i već riješili svoj plasman na Europsko prvenstvo iduće godine u Poljskoj i Ukrajini.

Republika Irska, kojoj se valjda sve vraća nakon što su prošli put u kvalifikacijama za SP 2010 u Južnoj Africi pokradeni od Francuza (Henryjev gol rukom, op.a), s 4:0 je dobila Estonce.

Poveli su pogotkom Keitha Andrewsa u 13. minuti, potom je Jonathan Walters u 67. povisio na 2:0, a u zadnjih dvadesetak minuta dva pogotka iskusnog Robbieja Keanea.

"Nisam Bog, ne govorim dobro engleski, ni italijanski ne govorim savršeno i činim dosta pogrešaka. Ali, nakon 30 godina u nogometu, mislim da ga pomalo shvaćam", rekao je irski selektor Giovanni Trapattoni, dodavši:

"Bit će važno u Dublinu potvrditi rezultat jer je ostalo još 90 minuta da se igra. Moramo ponoviti našu briljantnu igru".

Tmurna noć za estonskog selektora Tarma Ruutlija, no njegova reprezentacija napravila je historijski rezultat i samim ulaskom u baraž.

"Gotovo je", rekao je Ruutli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije