Trapattoni: Protiv Španije idemo na pobjedu

Talijanski stručnjak najavio

Trapattoni: Protiv Španije idemo na pobjedu

Selektor Irske, Giovani Trapattoni izjavio je da će njegovi momci ići na pobjedu u današnjoj utakmici protiv aktuelnog svjetskog i evropskog prvaka, Španije.  

Irci nisu baš najbolje započeli svoj nastup na ovogodišnjem Euru. U prvom kolu su poraženi sa 3:1 od Hrvatske. Prije starta prvenstva ovo je bila utakmica u kojoj su jednostavno morali pobjediti, ukoliko žele proći dalje. Međutim, planovi su se sada malo promjenili.

 

Španci u današnjoj utakmici ne smiju biti poraženi ukoliko žele da zadrže bilo kakve šanse za prolaz u knock-out fazu. Ipak, iako su realno gledajući u ovom duelu Irci autsajderi, Trapattoni želi iznenaditi Španiju.

 

"Možda Španija ima jednog ili dvojicu više kreativnih igrača, ali u fudbalu nije sve u kreativnim igračima", kazao je 73-godišnji stručnjak samouvjereno dodavši:

 

"Mislim da možemo pobjediti. Zašto da ne?"

 

Irska će se danas sastati sa Španijom u drugom susretu dana, dok će Hrvatska nešto ranije svoje snage odmjeriti sa Italijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.