Trapattoni vjeruje u svoju momčad

Trapattoni vjeruje u svoju momčad

Selektor irskog nacionalnog tima, Giovanni Trapattoni, vjeruje da je svojoj ekipi pružio pravu psihološku i fizičku spremu, te da bi mogli izaći kao pobjednici u dvomeču sa Estonijom.

"Moramo odigrati ovih 180 minuta, kao da nam život zavisi od toga. Uvjeren sam da možemo izboriti povoljan rezultat, ali ne smijemo podcijeniti Estoniju, jer oni zaslužuju poštovanje. Mislim da su šanse izjednačene, ali kao što sam rekao, vjerujem u svoju momčad i u prolaz.", istakao je Trapattoni na pres konferenciji pred večerašnji susret baraža, te se osvrnuo na mogući sastav:

"Sačekat ću još malo prije posljednje odluke o sastavu. Svejedno je da li ću izabrati Coxa ili Waltersa, tim se neće puno promijeniti, a to mi je jako bitno. Imam potpunu podršku svojih igrača, na što sam veoma ponosan."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.