Travančić: Naša generacija je jako dobra

Standardan u reprezentaciji

Travančić: Naša generacija je jako dobra

Anid Travančić našao se na spisku juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i kod selektora Tonija Karačića. Mladi veznjak od nedavno novi je član zagrebačke Lokomotive.

Travančić je trebao potpisati za Hajduk. Mnogi su ga prozvali nasljednikom Senijada Ibričića. Međutim, nije se mogao dogovoriti Splićanima, te je preselio u Lokomotivu.

Mladi veznjak odigrao je tri prijateljske utakmice za juniore Lokosa i postigao četiri gola. Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine očekuje dobru sezonu u novom klubu.

"Nisam se uspio dogovoriti sa Hajdukom, tako da sam preselio u Lokomotivu. Pripremne utakmice su prošle veoma dobro. Nadam se da ću i u prvenstvu tako nastaviti. Očekujem dobru sezonu u novom klubu", rekao je Travančić na početku razgovora za SportSport.ba.

Kadetska i juniroska reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je jednodnevno okupljanje u Visokom. U četvrtak ih očekuje put za Skoplje gdje će odigrati po dvije prijateljske utakmice sa Makedonijom, 22. i 24. augusta.

"Okupljanje u Visokom je prošlo odlično. Teško je bilo igrati odmah nakon puta, ali zadovoljan sam svojom igrom u tih sat vremena. Mislim da je bilo teško selektoru da nas procijeni za jedan dan, ali izabrao nas je 25 i vjerujem da je izabrao najbolje", kaže Travančić.

"Naša generacija je jako dobra i imamo velike šanse da pobijedimo obje utakmice u Makedoniji i da damo svima do znanja da možemo napraviti dosta u kvalifikacijama", dodao je nekadašnji igrač Borca iz Jelaha i Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.