Travničani strpljivo do bodova

Rudar poražen na Piroti

Travničani strpljivo do bodova

"Veziri" su u teškoj i do posljednjih trenutaka neizvjesnoj utakmici zasluženo savladali borbene goste iz Prijedora. U prvom poluvemenu protivnici su bili  potpuno ravnopravni, ali su domaćini ipak stvorili više pravih prilika.

Dolić promašajem u 7. minuti najavljuje da napadači Travnika nisu bili u formi. Gosti preko agilnih Žerića, Kikića i Stijepića u nekoliko navrata izvode opasne kontranapade, ali obrana domaćih zahvaljujući raspoloženom Bradariću otklanja sve opasnosti ispred Nurkovića. Najbolju priliku imao je Brkić u 22. minutu kada je sam izašao pred Avdukića koji brani njegov šut. U 42. minuti Dolić lobuje Avdukića, ali lopta odlazi pored gola.

Drugi dio Travnik počinje znatno agresivnije i već u 47. minuti Dudić je u prilici, ali Avdukić opet brani. U 57. minuti Avdukić je ipak kapitulirao. Jedan od boljih igrača na utakmici, Sarajčić, je izborio prekršaj, Dudić izvrsno ubacio u peterac gostiju gdje Bradarić glavom pogađa za 1:0,

Nastavlja se napadačka igra domaćina ali više se nije tresla mreža gostiju. Na ubačaj Ćurića Brkić iz dobre situacije šutira preko gola. Gosti se u nastavku potpuno otvaraju, ali im je nedostajao posljednji pas kako bi bi bili konkretniji. U posljednjim trenucima utakmice marljivi Erić šutira glavom, lobuje Avdukića koji je istrčao, ali pogađa tek vratnicu gostujućeg gola.

Travnik u sljedećem kolu gostuje u Trebinju ekipi Leotara.

NK Travnik - FK Rudar Prijedor 1:0

TRAVNIK - Stadion Pirota, Gledatelja 1.000. Sudac: Tomislav Čuić (Tomislavgrad), Strijelac: 1:0-Bradarić (57). Žuti kartoni: Varupa, Helvida, Sarajčić, Stijepić.
Travnik: Nurković, Terzić, Varupa, Helvida, Bradarić, Sarajčić, Šiljak, Dudić (od 85. Fajić), Erić, Brkić (od 83. Badrov), Dolić (od 46. Ćurić). Trener: Nedžad Selimović.
Rudar: Avdukić, Muzgonja (od 43. Jevtić), Kotaran, Stakić, Kikić, Kovačević, Kušljić (od 60. Kecman), Žerić, Stijepić, Golić (od 12. Šodić), Kantar. Trener: Darko Nestorović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije