Travnik i Sarajevo igraju u čast preminulom Varupi

Meč zakazan za utorak

Travnik i Sarajevo igraju u čast preminulom Varupi

Travnik i Sarajevo u utorak će na stadionu Pirota odigrati prijateljsku utakmicu. 

Čelnici bivšeg premijerligaša odlučili su uoči godišnjice smrti legendarnog Elvedina Varupe organizovati prijateljski meč sa Sarajevom, a sav prihod od ulaznica bit će uručen porodici bivšeg kapitena Travnika. 

"Uskoro će godinu dana kako nas je napustio naš Varupa. Kontaktirali smo FK Sarajevo koji je izašao u susret i sav prihod od ulaznica namijenjen je porodici legende Travnika", kazao je čelnik kluba Midhat Sarajkić. 

Varupa je dres Travnika nosio dvadeset godina i za voljeni klub je odigrao više od 700 utakmica. U svaku utakmicu je ulazio kao da mu je zadnja, kao da se radilo o borbi na živo i smrt i zbog toga je bio jako ciljenjen. I to ne samo od navijača Travnika. Varupu su cijenili navijači svih bh. klubova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preminuo je 1. augusta 2015. godine. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi