Travnik i Sarajevo remizirali uz četiri gola u sjajnom meču

Utakmica na Piroti

Travnik i Sarajevo remizirali uz četiri gola u sjajnom meču

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika i Sarajevo danas su pred dobro ispunjenim tribinama Pirote odigrali prijateljski susret u čast Elvedina Varupe, legende Travnika i Premijer lige naše zemlje koji je preminuo 1.augusta 2015.godine, a koji je završen bez pobjednika uz četiri pogotka.

Na Piroti je viđena veoma zanimljiva i borbena utakmica, a završilo je 2:2 (1:0). U prvom poluvremenu mnogo više pokazali su Veziri, a strijelac jedinog pogotka za domaće bio je Sabahudin Jusufbašić već u četvrtoj minuti susreta. Sarajevo je stvorilo nekoliko poluprilika, ali mreža Nurkovića se nije zatresla.

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra bordo tima.  Prvo je u 65.minuti Husejinović sa 11 metara pogodio mrežu Vezira, nakon što je prethodno srušen Crnkić. Pet minuta kasnije Hebibović uspjeva matirati rezervenog golmana Travnika Nikolu Đurića sa vodstvo svog tima.

i kada se činilo da će bordo tim slaviti Kamerunac Jean Essaga pogađa mrežu Sarajeva za konačnih 2:2.

NK Travnik – FK Sarajevo 2:2 (1:0)

Stadion Pirota. Glavni sudija: Danije Bojo. Pomoćnici: Oliver Žilić i Abdulah Fajkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Travnik: Nurković, Kovač, Kadrić, Nuhić, Čivić, Alispahić, Smajić, Čurić, Jusufbašić, Đogić, Benca. Još su igrali: Đurić, Dervišić, Brljak, Krujeziu, Eloundou, Šabanović, Hasanbegović, Essaga.

FK Sarajevo: Adilović, Kadušić, Rastoder, Mujakić, Hebibović, Crnkić, Kurdić, Gljiva, Husejinović, Anđušić, Herić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi