Travnik i Vitez podjelom bodova otvorili novu sezonu

1. kolo PL BiH

Travnik i Vitez podjelom bodova otvorili novu sezonu

Ekipa Travnika otvorila je novu sezonu Premijer lige BiH duelom sa novim učesnikom ovog takmičenja, ekipom Viteza. Utakmica je završena bez pobjednika, a konačan rezultat je glasio 1:1.

Početak susreta je kasnio zbog određenih problema sa registracijom igrača, ali je sve brzo riješeno.

Obje ekipe su solidno otvorile utakmicu, ali je nešto bolje na terenu stajao Vitez koji je u 25. minuti stigao i do prednosti. Strijelac je bio Dedić.

Vitez je nakon pogotka nastavio igrati dobro te je stvorio još nekoliko dobrih prilika. Ipak, nijedna lopta nije završila iza leđa golmana domaće ekipe.

Travnik dolazi do poravnanja par minuta prije kraja prvog poluvremena pa se u drugih 45 minuta ušlo sa rezultatskim egalom.

U drugom poluvremenu tempo igre je dosta opao. Nije se igralo pretjerano lijepo, a nije bilo ni većih prilika sve do 75. minute. Seferović je uposlio Fočića koji koji je izašao sam pred golmana gostiju, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Dobru priliku imali su Travničani pet minuta prije kraja susreta kada je šutirao Ćurić, ali je njegov udarac golman Viteza skrenuo u korner.

Do kraja promjene rezultata nije bilo pa su bodovi podijeljeni.

TRAVNIK-Stadion Pirota. Gledatelja 1.500

Sudija : Tomislav Čuić (Tomislavgrad) Pomoćnici : Elvis Prošić (Cazin) i Asmir Budimić (Bihać) Delegat :Lazar Martinović (Čapljina)

Strijelci : 0:1-Dedić (25) 1:1-Ramić (41)  

TRAVNIK : Bukvić , Terzić , Nuhić , Laštro , Isaković , N.Varupa , An.Čurić , Ramić 6,5 (od 49.-Fočić) , Hećo , Zatagić - (od 27.-Pliska ), Seferović 6 ( od 62.-E.Varupa ) .Trener : Edin Prljača .

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ : Perković,Badrov ,Alić , Imamović , ,Jurić ,Šantić ,Jurčević ,Dedić ,Smriko ,Dilaver.Livančić.Trener : Valentin Plavčić.

Žuti kartoni : N.Varupa, Isaković, Fočić, Nuhić /Badrov

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.