Travnik suspendovao Adnana Kovačevića

Kovačević do daljnjeg van tima

Travnik suspendovao Adnana Kovačevića

D. Kurbegović

Sinoć je rukovodstvo Nogometnog kluba Travnik održalo hitnu sjednicu na kojoj je odlučeno da zbog toga što je neopravdano propustio jučerašnji trening suspenduje mladog reprezentativca Adnana Kovačevića.

Pozadina ove suspenzije je svakako u brojnim natpisima po raznim medijima u kojem je dogovoren prelazak mladog stopera iz Travnika u Sarajevo. Kovačević je navodno bez znanja kluba dogovorio prelazak u Sarajevo zato je i propustio jučerašnji trening.

Inače Travnik je bio u pregovorima sa jednim klubom iz Švicarske kako bi prodali Kovačevića, te za sredstva dobijena u transferu platiti 35.000 KM nogometnom klubu Vlašić prije početka sezone kao naknadu za treniranje Adnana Kovačevića, budući da je ovaj mladić ponikao u ekipi Vlašića.

Kada je u pitanju igrački kadar osim Semira Bukvića i Harisa Seferovića, jučer se na treningu pojavilo još jedno novo ime, riječ je o bivšem napadaču Željezničara Mirsadu Ramiću koji bi trebao nadoknaditi odlazak Nebojše Popovića u redove Zrinjskog.

Danas će Veziri odigrati kontrolnu utakmicu protiv Novog Travnika, a 5. jula na Bjelašnici igraju test meč protiv Veleža, te 13 jula  sa sarajevskaim Olimpicom. Generalka prije početka sezone biće učešće na Memorijalnom turniru "Galib Mujčić" u Vitezu na kojem Travnik tradicionalno učestvuje već dugi niz godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.