Traže pojačanje, a za savjet pitaju Van Gaala

Januzaj na meti Lyona

Traže pojačanje, a za savjet pitaju Van Gaala

M. Šljivak

Ekipa Lyona želi pojačati svoje redove u januarskom prelaznom roku.

Francuski velikan će više od mjesec dana biti bez alžirskog fudbalera Rachida Ghezzala koji ima obaveza u reprezentaciji, pa u Lyonu traže njegovu zamjenu.

Želja im je da dovedi fudbalera Manchester Uniteda Adnana Januzaja, koji je trenutno posuđen ekipi Sunderlanda.

Za savjet oko potencijalnog dovođenja Januzaja iz rukovodstva Lyona su se obratili nekadašnjem menadžeru Manchester Uniteda Louisa van Gaala, iako ovaj nije bio ljubitelj belgijskog fudbalera.

Tijekom njegovog boravka na Old Traffordu Januzaj nije igrao, bio je posuđen Borussiji iz Dortmunda, gdje je također sjedio na klupi.

Dolaskom Josea Mourinha ništa se nije promijenilo. Ponovo je otišao na posudbu, ovaj put u Sunderland, gdje je u 16 utakmica postigao jedan gol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada bi Januzaj ponovo mogao promijeniti klub, ali će mu budućnost očigledno zavisiti od riječi Louisa van Gaala.

Ugovor ovom fudbaleru s Manchester Unitedom važi do ljeta 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi