Traži se nasljednik Janjoša: Đuričić u užoj kombinaciji?

Ko će preuzeti FK Sarajevo?

Traži se nasljednik Janjoša: Đuričić u užoj kombinaciji?

Milan Đuričić jedan je od kandidata koji bi mogli naslijediti Mehmeda Janjoša na klupi FK Sarajevo.

Kuloari blisku klubu iz Titove 38/b sve glasnije bruje kako je Milan Đuričić (55), koji je tokom svoje trenerske karijere radio u Srbiji, u užoj kombinaciji za novog trenera višestrukog šampiona BiH. 

Đuričić je već neko vrijeme bez trenerskog angažmana i ne bi imao ništa protiv da zasjedne na klupu tima sa Koševa. Svoju trenersku karijeru je započeo u Radničkom iz Nove Pazove (mlađe kategorije), a kao šef stručnog štaba vodio je još Dinamo iz Pančeva, Cement iz Beočina, Srem iz Sremske Mitrovice, Mladost iz Lučana, Mačvu, Zemun, Beograd sa Karabume, Inđiju i Vojvodinu, sa kojom je igrao i finale Kupa Srbije u sezoni 2009/10. 

Karakteristično za njegovu trenersku karijeru je to da je kao trener jedan od rijetkih koji je radio u 4., 3., 2. i 1. ligi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz trenersku karijeru, Đuričić je bio mentor svim selektorima mlađih kategorija reprezentacije Srbije, a član je i ispitne komisije za PRO, "A" i "B" licencu i redovni predavač na školi za trenere UEFA. Za licencu kod njega su polagala imena poput Dragana Stojkovića Piksija i Roberta Prosinečkog. 

Čelnici Sarajeva su na mukama. Moraju izabrati između nekoliko kandidata, od kojih svaki ima svoje prednost i mane. Od jezika, preko iskustva, do onog najvažnijeg, cijene. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi