Traži se policijski izvještaj iz Zenice

Borac kažnjen sa 3.000 KM

Traži se policijski izvještaj iz Zenice

Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije N/FSBiH također je kažnjen FK Borac sa 3.000 KM, dok će se od policije zatražiti izvještaj sa susreta Čelik - Leotar.

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je kazniti Fudbalski klub Borac iz Banja Luke sa 3.000 KM zbog ulijetanja navijača na teren nakon susreta sa Travnikom. Navijači nisu pravili nikakve nerede, već su u teren utrčali da proslave pobjedu, pa je zbog toga kazna manja, ali svakako je izrečena zbog propusta u organizaciji.

Također, vijećalo se o eventualnoj kazni za Čelik, čiji su se igrači i stručni štab nakon susreta sa Leotarom fizički sukobili sa svojim gostima nakon susreta u službenim prostorijama kluba sa Bilinog polja.

Disciplinci saveza, međutim, nisu mogli reagovati na ovaj incident, s obzirom na to da delegat ovog susreta nije predao u N/FSBiH iscrpne izvještaje sa ove utakmice, jer nije mogao pristupiti službenim prostorijama, gdje se incident odvijao, pa samim nije imao poptuni uvid u sve.

Iz toga razloga, Disciplinska komisija je odlučila zatražiti od Policijske uprave Zeničko-Dobojskog kantona uviđaj sa incidenta, te će nakon toga odlučiti o eventualnoj kazni za vinovnike tuče, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih N/FSBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.