Traži "svježu krv" za Armeniju i Tursku
Ćiro prati i Nurdina Hrustića

Miroslav Ćiro Blažević zabrinut nakon Cannesa

Traži "svježu krv" za Armeniju i Tursku

Mini ciklus od tri utakmice u devet dana, u kojima je ostvarila dvije pobjede i jedan remi, fudbalska reprezentacija BiH okončala je u Francuskoj, gdje je savladala Oman (2:1).

Rezultatski gledano izabranici selektora Miroslava Ćire Blaževića napravili su pravi posao. Ipak, ono što smo vidjeli u Cannesu zabrinulo je Ćiru Blaževića, uoči nastavka kvalifikacija, odnosno, možda i odlučujućih, utakmica protiv Armenije i Turske u septembru mjesecu ove godine.  

„Ne da se pribojavam utakmica sa Aremijom i Turskom, nego ne spavam noćima zbog toga. Turci su spremni za sve. Oni su moć, zvanično brončani sa Svjetskog prvenstva i učiniće sve da se plasiraju u Južnoafričku Republiku i da brane treće mjesto“, kaže Blažević.  

Selektor je još jednom ponovio da je igra protiv Omana bila loša, ali da tu ima i jedna pozitivna strana.

„Slažem se da je igra bila katastrofalna, ali je najbitnije da smo pobijedili Oman. Nastavili smo kontinuitet dobrih igara, nismo izgubili još od gostovanja u Istanbulu kod Turske i od tada smo napredovali mnogo na FIFA rang listi. Stoga se radujem trijumfu, koji će nam donijeti novi skok“, kaže selektor Blažević, koji su u noći nakon utakmice dodatno iznervirao nakon što je selektor Omana lično došao u hotel Novotel po dres reprezentacije BiH, ali se zbog nesporazuma u našem timu vratio praznih ruku...

Greška je kasnije ispravljena i Claude Le Roy je dobio dres. Sa druge strane naš selektor će tokom narednih dana i sedmica pokušati „razdrmati“ svoje izabranike. Da li naš nacionalni tim ima mjesta za napredak?

„Na žalost ne mogu odgovoriti na to pitanje. Nakon ovog što sam vidio protiv Omana, očito je da će nam trebati „svježe krvi“ za Armeniju i Trusku“, naglasio je Blažević.

Na „asistenciju“ da je za Bochum potpisao Nurdin Hrustić, bh. stoper koji je studirao u Americi, Ćiro je odmah reagovao.

„Čuo sam za tog momka. Borče (Sredojević, op.a) provjeri mi sve o njemu“, izdao je zapovijest svom prvom asistentu:

„Ako je tako dobar, možda će nam poslužiti. Imamo problema u zadnjoj liniji i on bi možda mogao biti jedno od riješenja za tu poziciju.“ 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.