"Tražio sam Mourinha satima nakon utakmice, a onda sam ga našao u autobusu kako plače"
Portugalski stručnjak je s Interom napravio nevjerovatan uspjeh 2010. godine kada je osvojio sve što je mogao. Ipak, nekadašnjem čelniku kluba s Meazze u sjećanju će ostati posebno jedan trenutak.

U Interu ostavio dubok trag

"Tražio sam Mourinha satima nakon utakmice, a onda sam ga našao u autobusu kako plače"

E. Čaušević

Nekadašnji šef Intera, Massimo Moratti, za italijanske medije izjavio je da ima veoma lijepe uspomene dok je Jose Mourinho bio trener ovog kluba, ali da će mu jedna posebno ostati u sjećanju.

Mourinho je s Interom 2010. godine osvojio sve što je mogao, a titula Lige prvaka bila je kruna sjajne sezone kluba s Meazze. Nekadašnji čelnik ovog kluba Massimo Moratti prisjetio se vremena kada je portugalski trener bio na klupi ovog tima, a posebno trenutka kada su uspjeli doći do titule prvaka Italije.

"Sjećam se da je to bilo nakon utakmice protiv Siene i uz dosta muke smo došli do te titule. Tražio sam poslije meča svugdje Mourinha, ali niko nije znao gdje se on nalazi. Kao da je propao u zemlju. Na kraju sam slučajno otišao do našeg autobusa i vidio sam kako Mourinho leži na podu i plače. Tu je pokazao sve svoje emocije koje na terenu niste mogli vidjeti", rekao je Moratti, te dodao:

"Mourinho je nama bio interesantan još dok je bio u Portu, ali ne nakon osvajanja Lige prvaka već prije. Sjećam se nakon utakmice protiv Deportiva iz La Corune kada su ga novinari malo kritikovali zbog remija, a on je samo rekao da ne misli uopšte o toj utakmici već da samo razmišlja o finalu Lige prvaka. Na kraju je i nas doveo do finala i titule ovog takmičenja, ali iskreno mi smo to osvojili pobjedom u polufinalu protiv Barcelone. U finalu smo znali da smo već ostvarili mnogo toga i igrali smo dosta opuštenije od Bayerna".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
U zadnjoj minuti je sudija poništio posve regularan gol Barcelone.Čak su i novinari na RAI posle pregleda snimke izjavili,da igrač koji je dodao loptu Krkiču prije toga nije igrao rukom.Ako bi sudija priznao regularan gol bi u finalu igrala Barcelona.
8 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti