Trbović uputio dopis Komitetu

"Bolje se tretiraju oni koji su bili protiv Statuta"

Trbović uputio dopis Komitetu

Adnan Beganović

Čelni čovjek NSSBK/KSB, Behudin Trbović, nezadovljan odnosom prema njemu uputio je otvoreni dopis članovima Komiteta za normalizaciju NSBiH, koje vam prenosimo u cijelosti.
"S obzirom da sam voljom klubova i sportskih radnika NSSBK/KSB osvojio najveći broj glasova, te tako u prvom mandatu postao predsjednik, želim da skrenem pažnju Komitetu da bi trebao biti uvažavan kao takav jer prema statutu NSSBK/KSB rotirajuća funkcija mi omogućava da se tretiram kao predsjednik.

Iz razloga što sam kao iskreni sportista koji je u startu podržao svim srcem usvajanje Statuta u Vogošći i u Sarajevu, te se najglasnije borio za usvajanje Statuta, ogorčen sam što se sada bolje tretiraju oni koji su bili protiv Statuta. Boli me činjenica i imam osjećaj da ste me stavili u isti koša sa Iljom Dominkovićem i Suljom Čolakovićem, koji su po ocijeni čitave sportske javnosti bili protiv Statuta i grobari su bh. fudbala.

Nadam se da ste zbog zauzetosti i obimnog posla zanemarili da i ja kao Bošnjak i kao prvi predsjednik NSSBK/KSB imam pravo biti prisutan na sastancima Komiteta i učestvovati u donošnju odluka, gdje se rješavaju kapitalne stvari za bh. nogomet i oba naroda jer NSSBK/KSB je vama na znanje specifičan kanton.

Osjećam se diskrimiran kao predsjednik bošnjačke komponente od strane Komiteta za normalizaciju i predsjednika NSFBiH.

Zbog sportske istine i trenutka koji nije lagan za prava rješenja, lično sam spreman upoznati sve delegate Skupštine NSSBK/KSB, gdje sam ponavljam, osvojio najviše glasova na dvije održane Skupštine, te suštinski Federalni i krovni savez, te sve strukture UEFA-e i FIFA-e o svom stavu oko svih dešavanja i moje diskriminacije kao Bošnjaka.

Na kraju se ja kao predsjednik NSSBK/KSB pitam da li mi ove amandmane trebamo prihvatiti kako bi nas se i dalje diskriminiralo.

Nadam se da će moj dopis kao poniženog predsjednika biti shvaćen kao iskreno mišljenje koje vodi ka stabilizaciji nogometa u našoj zemlji  i konačnom usvajanju Statuta NSBiH", navodi Trbović u dopisu koji je poslao Komitetu za normalizaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.