Trećeligaš ponizio Kraljeve

Kup Kralja

Trećeligaš ponizio Kraljeve

Edmir Škorić

Kako sada stvari stoje, madridski Real neće učestvovati u osmini finala španskog Kupa kralja. Ima još 90 minuta igre na Santiago Bernabeu, no teško će Kraljevi nadoknaditi četiri gola trećeligaša Alcorcona.

Ova utakmica za španskog trećeligaša Alcorcona trebala je tek biti dobar marketinški trik i zarada na ulaznicama, no čini se da je mnogo više od toga. Naime, ko' iz vedra neba grom trećeligaš je deklasirao Real Madrid i možda napravio veliku senzaciju.

Poveli su domaći golom napadača Borja Pereza, da bi prednost Alcorconu povećao Arbeloa autogolom svega šest minuta kasnije. Ernesto Gomez je do kraja prvog dijela postigao pogodak za nevjerovatnih 3:0. Kako bi se ova trećeligaška bajka mogla nastaviti, pobrinuo se Perez drugim golom u 52. minuti.

Ne, nisu igrali juniori u "bijelim" dresovima. Pellegrini je tek nekoliko igrača ostavio na klupi, ali svakako i druga njihova postava ne bi si smjela dopustiti ovakvu sramotu. Čini se da Portugalac Cristiano Ronaldo zaista puno znači Kraljevima. Poraz od Seville i Milana, bod sa Sportingom i sada večerašnji debakl sa trećeligaškim Alcorconom?!

Uzvratni susret je za sedam dana na Santiago Bernabeu.

Alcorcon - Real Madrid 4:0 (Perez 16'52', Arbeloa autogol 22', Ernesto Gomez 40')
Alcorcon: Juanma, Nagore, Inigo Lopez, Borja Gomez, Anuarbe, Sanz, Mora, Cascon, Bejar, Ernesto Gomez i Borja Perez.
Real Madrid: Dudek, Arbeloa, Albiol, Metzelder, Drenthe, Diarra, Van der Vaart, Guti, Granero, Benzema, Raul.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.