Trener Alcorcona presretan zbog prolaza

Eliminisali velikog Reala

Trener Alcorcona presretan zbog prolaza

Edmir Škorić

Alcoron, tim iz treće lige Španije, sinoć je poražen s minimalnih 1:0 na Santiago Bernabeu, no momčad Juan Antonija Anquela prošla je dalje budući da su u prvom susretu sa visokih 4:0 slavili protiv Kraljeva.

Prije dvije sedmice Alcorcon je iznenadio sve te na svom stadionu ubijelježio visoku pobjedu u šesnaestini finala Kupa Kralja nad madridskim Realom. Sinoć su igrači Alcorcona uspjeli sačuvati četiri gola prednosti i tako eliminisati veliki Real iz natjecanja.

Jedini gol Real je postigao u 81. minuti preko Rafaela van der Vaarta, no to je bilo sve. Ovim porazom trener Juan Antonio Anquela je zadovoljan, jer je upravo to bio cilj pred početak utakmice.

"Teško smo se borili, ali smo na kraju sretni. Real je dao sve od sebe u drugom poluvremenu i mogli su postići više golova",  kazao je trener Alcorcona Juan Antonio Anquea za As, te dodao.

"Igrali smo bez nekoliko ozlijeđenih igrača na važnim pozicijama, ali važno je da smo se kvalificirali. Sada su naše misli uprete u nedjeljni prvenstveni ogledom sa Sporting Gijonom B."

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.