Trener Bayera traži brzog stopera, Spahić na "tankom ledu"

Drugi stoper problem za Apotekare

Trener Bayera traži brzog stopera, Spahić na "tankom ledu"

Bayer Leverkusen polagano sklapa tim za sljedeću sezonu. Novi trener Roger Schmidt zna kostur ekipe, ali postoji jedna pozicija koja mu zadaje glavobolju - mjesto drugog stopera.

Kako pišu inostrani mediji, Omer Toprak je siguran u ekipi i na Turčina se računa kao na prvu opciju zadnje linije kluba iz Leverkusena. Međutim, ono što zadaje nevolje treneru jeste pozicija drugog stopera, a sudeći po izjavama menadžera kluba Jonasa Boldta, to mjesto više neće biti rezervisano za Emira Spahića.

Naime, Boldt je istakao da je Schmidt u potrazi za, kako sam kaže, "bržim fudbalerom" u defanzivnoj liniji jer želi igrati riskantno, pa su mu na stoperskoj poziciji potrebni brži igrači. Navodno će u sljedećoj sezoni Apotekari ozbiljno računati na mladog hrvatskog reprezentativca Tina Jedvaja, kojeg hvali Boldt, posebno njegovu brzinu.

Ipak, postavlja se pitanje da li je 18-godišnjak na stoperskoj poziciji pametno rješenje, budući da je Jedvaj ipak dosta neiskusan igrač i vjerovatno ne bi mogao korektno odgovoriti naporima koju nosi cijela sezona.

Da li će Jedvaj postati Toprakov partner na mjestu stopera ili će Leverkusen krenuti po pojačanje, za sada još uvijek nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.