Trener Blackpoola presretan zbog uspjeha

Klub se vratio u elitu poslije 39 godina

Trener Blackpoola presretan zbog uspjeha

Edmir Škorić

Nakon pobjede u finalnoj utakmici play off-a nad Cardiffom (3:2), Blackpool se plasirao u najelitniji razred engleskog nogometa.

Blackpool se tako nakon 39 godina vraća u Premiership, a trener Ian Holloway je presretan zbog uspjeha njegove momčadi. Treba napomenuti da se radi o manjem klubu, koji će dobiti 90 miliona eura za TV prenosa, što će itekako pomoći i klubu, ali i gradu.

"Ponosan sam, ne samo na svoju momčad, već i na sve ono što smo napravili. Ne mogu ni zamisliti koliko će ovo usrećiti ljude u Blackpoolu", kazao je Holloway.

Bivši trener QPR-a i Plymoutha zadužen je bio samo jednu sezonu na klupi Blackpoola, no očito je da će se zadržati u klbu.

"Obećao sam dobro finale i tako je na kraju i bilo" dodaje Holloway.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.