Trener Dortmunda se oglasio o 'slučaju Goetze'

Nagađa se da mu je gotova karijera

Trener Dortmunda se oglasio o 'slučaju Goetze'

Njemački fudbaler Mario Goetze morao je stopirati karijeru na neodređeno vrijeme zbog poremećaja metabolizma.

Gotze skoro dva mjeseca nije igrao za Dortmund, a to bi se moglo produžiti vjerovatno i do kraja sezone obzirom na rijetku bolest koju Goetze ima. Njemački mediji špekulišu o tome da mu je zbog ove bolesti i karijera upitna, ali trener Dortmunda Thomas Tuchel nije tako negativan.

"Mariju su potrebni mir, smirenost i spokoj. Potreban mu je odmor, podrška i razumjevanje. Sve će to dobiti od nas. Za najbolju terapiju potrebno je vremena. Nakon toga on će ponovo biti važan dio naše ekipe", rekao je Tuchel.

Podsjetimo da se Goetze u Dortmund vratio prošlog ljeta nakon što je tri sezone proveo u Bayern Minhenu. Ove sezone je odigrao 11 mečeva i postigao je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi