Trener Hulla optužio Fabregasa za pljuvanje

Trener Hulla optužio Fabregasa za pljuvanje

Trener Hull Cityja, kluba koji je na Emiratesu sinoć namučio Arsenal pri prolazu domaćih u polufinale FA Cupa, tvrdi da je Cesc Fabregas pljunuo na njegovog pomoćnika.

- Bio sam tamo. Svjedočio sam tome. Fabregas je pljunuo na mog asistenta Briana Hortona. On je kapiten Arsenala. Nadam se da se ponosi sobom. Ispljuvak mu je završio na patici - ispričao je novinarima nakon utakmice menadžer Hull Cityja Phil Brown.

Španski 22-godišnji igrač, koji se još uvijek oporavlja od povrede koljena, te je utakmicu odgledao u civilu, odlučno je demantirao svoj navodni nesportski potez.

- Apsolutno i kategorično demantujem da sam pljunuo prema bilo kome s Hullove klupe. Ne razumijem odakle im te optužbe protiv mene. Nikad nisam ni na koga pljunuo. To je odvratna navika. Zašto bih uopće učinio nešto takvo u utakmici koju nisam ni igrao? - pita se kapiten Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.