Trener Livorna podnio ostavku

Nakon poraza od Napolija

Trener Livorna podnio ostavku

Edmir Škorić

Serse Cosmi podnio je ostavku na mjestu glavnog trenera italijanskog Livorna, nakon domaćeg poraza od Napolija (0:2).

Današnji poraz od Napolija na domaćem terenu (0:2), Livorna je smjestila na šesnaesto mjesto Serije A i svega dva boda više u odnosu na momčadi koja bi, da se prvenstvo sada završi, ispala iz lige.

Livorno je i prošlo kolo teško poražen na gostovanju kod Cagliarija (3:0), a narednog vikenda ih čeka teško gostovanje na San Siru kod Milana. Možda je upravo ovo bio razlog da trener Serse Cosmi podnese ostavku. 51-godišnji italijanski stručnjak je, pak, za novinsku agenciju ANSA kazao kako odlazi zbog predsjednika kluba Aldo Spinellija, koji se, navodno, miješa u njegov posao.

Podsjetimo, Cosmi je na klupu Livorna zasjeo u oktobru prošle godine, nakon što je otkaz dobio Gennaro Ruotolo. Cosmi je treći po redu trener kluba ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti