Treneri složni: Partizan je zasluženo u finalu

Nikolić i Batak nakon meča

Treneri složni: Partizan je zasluženo u finalu

D. Vejo

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, nakon što su danas u revanš meču polufinala savladali ekipu Vojvodine minimalnim rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Đurđević, koji je crno-bijelima zakazao finale sa vječitim rivalom Crvenom zvezdom.

Strateg tima iz Humske nakon meča je kazao, da se njegov tim zasluženo našao u finalu.

"Teško je, ovo je nama 35. utakmica u nizu. Zaista jedna sjajna utakmica u kojoj je publika imala šta da vidi. Hvala navijačima što su došli da nas podrže. Zaslužena pobjeda Partizana, bili smo bolji tokom cijele utakmice", jasno je rekao trener Partizana, Marko Nikolić.

Sa mišljenjem šefa struke crno-bijelih, složio se i iskusni stručnjak na klupi Vojvodine.

"Eto, jedan gol je na kraju odlučio. Partizan je bio bolji u prvom, mi smo se trgnuli u drugom poluvremenu ali nismo mogli ništa da uradimo. Protivnik je zasluženo prošao u finale", dodao je Radoslav Batak.

Crno-bijeli će odlukom Disciplinske komisije FS Srbije do kraja šampionata igrati pred praznim tribinama. Ponajviše "zasluga" ide na konto navijača beogradskog sastava zbog neprimjerenog skandiranja.

Finalni meč Kupa Srbije igra se 27. maja na stadionu Karađorđe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi