Treneri složni: Velež je zasluženo pobijedio

Džafić uspješan u debiju

Treneri složni: Velež je zasluženo pobijedio

Velež je sa 3:1 savladao Zrinjski u gradskom derbiju Mostara, što je ujedno bila i debitantska utakmica Asmira Džafića na klupi Rođenih.

Nakon utakmice, Džafić je proslavio pobjedu sa navijačima Veleža, te je istakao kako je njegova ekipa zasluženo došla do pobjede, s čim se složio i njegov kolega na klupi Zrinjskog Slaven Musa.

 

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Imali smo u prvom i početkom drugog poluvremena nekoliko dobrih prilika. Zrinjski je preuzeo u nastavku kontrolu nad igrom i držali su više loptu u svom posjedu. Mi smo malo pali na fizičkom planu, ali smo imali prostora za kontranapade koje smo dobro koristili. Dali smo tri gola i to je jako dobro. Ovo je samo početak našeg ozbiljnijeg rada. Nama će do kraja sezone svaki bod biti zlata vrijedan. U svakoj slijedećoj utakmici probaćemo igrati na ovakav način", rekao je Džafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Velež je zasluženo pobijedio. Nama izmjene u drugom poluvremenu nisu ništa donijele. Međutim, ovo ne znači da su naše ambicije za izlazak u Evropu završene. Do kraja sezone ima još šest kola i mnogo je bodova u igri", rekao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.