Treneri ujedinjeni: Vedo odlučio utakmicu

Proradili Hoffenheim i Ibišević

Treneri ujedinjeni: Vedo odlučio utakmicu

Edmir Škorić

Nakon dva uzastopna poraza u Bundesligi, Hoffenheim je jučer ostvario ubjedljivu pobjedu u Frankfuirtu. Rangnickovi izabranici slavili su protiv domaćeg Eintrachta rezultatom 4:0, a dva gola postigao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Na poluvremenu su gosti imali minimalnu prednost koju im je donio Vukčević golom u 31. minuit. I, u vrijeme kada je Eintracht tražio izjednačujući gol, Ibišević je u dva minuta postigao dva gola, te tako riješio sve dileme. Takvog mišljenja su i treneri dvaju momčadi.

"Hoffenheim je zaslužio pobjedu, a nama ostaje žal za propuštenim šansama u prvom dijelu. Golovi Ibiševića odlučili su utakmicu. Theofanis Gekas je imao veliku priliku u prvom poluvremenu, ali nije dobro udario loptu i ona je propala", kao je trener Eintrachta iz Frankfurta, Michael Skibbe.

"Sretan sam, jer smo nagrađeni za naš trud. Nama u prilog ide i činjenica da je igra u prijelomnim situacijama tekla u našem smjeru. U početku smo imali sreće, a na poluvremenu sam rekao da ne želimo braniti 1:0, i htjeli smo iskoristiti svaku priliku za postizanje golova. Dvostruki strijelac (Ibišević) odlučio je utakmicu", dodaje Hoffenheimov trener Ralf Ragnick.

Treba naglasiti da je prethodne četiri utakmice Ibišević na svoju šansu čekao sa klupe za rezervne igrače. Jučer je, čini se, Rangnicku ukazao na pogrešne poteze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.