Trening bez Ibrahimovića, Piquea i Abidala

Prvi trening nakon El Clasica

Trening bez Ibrahimovića, Piquea i Abidala

Edmir Škorić

Barcelona je danas odradila svoj prvi trening nakon slavlja polijse pobjede u El Clasicu. Treningu nije prisustovao Zlatan Ibrahmović. Šveđanin se još uvijek nije oporavio od povrede.

Barcelona je golovima Messija i Pedra sa 2:0 slavila na Bernabeu protiv Real Madrida u "utakmici iz snova". Nedjelju su Katalonci imali slobodnu, a danas je trener Pep Guardiola odradio prvi trening poslije velike pobjede nad Realom.

Na treningu se nije pojavio Šveđanin Zlatan Ibrahimović, koji je propustio i El Clasico zbog povrede u duelu sa Athletic Bilbaom. I Eric Abidal je zbog povrede odmarao, baš kao i štoper Gerard Pique.

Guardiola je prvom timu na treningu dodao i četiri juniora Edu Oriol, Ilie, Luque te Gai Assulin. Postoji mogućnost da neko od njih bude u kombinacijama za susret sa Deprotivom i Espanyolom. Barcelona, naime, u srijedu dočekuje Deportivo, a u subotu gostuje Espanyolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.