Trenutak koji je odlučio sve: Poništen je regularan gol, a on je Aston Villu ostavio u ligi

U meču protiv Sheffielda

Trenutak koji je odlučio sve: Poništen je regularan gol, a on je Aston Villu ostavio u ligi

S. Bošković

Aston Villa je izborila opstanak u Premier ligi. 

Danas su fudbaleri tima iz Birminghama remizirali s West Hamom (1:1), te uz poraz Watforda od Arsenala (3:2) uspješno ostali u najboljem rangu fudbala u Engleskoj. 

Ipak, jedan od velikih razloga ostanka Ville u ligi je meč iz 28. kola takmičenja kada je poništen regularan gol Sheffield Uniteda. 

Fudbaler Oštrica Oryan Nyland glavom je prebacio gol liniju, no niti gol tehnologija, a niti VAR nisu detektirali pogodak. Susret se nastavio i završen je 0:0. 

Sa porazom u tom meču Villa bi sezonu završila s 34 boda, isto bodova kao i Bournemouth, ali i lošijom gol razlikom, te bi tako bili plasirani kao 18., a ne 17., no ipak sve je to u domenu poznate fraze: "Šta bi bilo, kad bi bilo". 

Top Komentari

Penderinos
Koji su debili ove studije, pa tamam i da gol tehnologija nije radila, mogli su pogledati VAR
6 2
Arnel925
Zaboravili staviti senzor u loptu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije