Trezegeut dvostruki strijelac protiv Seville

Pobjeda Herculesa

Trezegeut dvostruki strijelac protiv Seville

U pretposljednjem susretu petog kola španske Primera lige Hercules je na svom terenu bez većih problema, rezultatom 2:0 savladao Sevillu.

Dolaskom nekadašnjeg reprezentativca Francuske Davida Trezegueta u Hercules iz Juventusa ovoj su ekipi znatno porasle akcije. Trezeguet je pokazao da se još uvijek radi o sjajnom fudbaleru, kada je večeras Andalužanima zabio dva gola.

U 21. minuti susreta sudija je dosudio penal za domaće, loptu je namjsetio Trezeguet i doveo Hercules u prednost. Isti je igrač u 38. minuti povisio na 2:0 svojim drugim golom i tako donio svojoj ekipi drugu pobjedu u španskoj Primeri ove sezone.

Sevilli je ovo bio prvi poraz u sezoni u fudbalskom prvenstvu Španije, ali poraz kojim je svakako dodatno uzdramana pozicija trenera Antonia Alvareza, koji sa ovom ekipom nije uspio preko Brage proći u grupnu fazu Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.