Tri gola Guerrera u trijumfu Perua

Copa America

Tri gola Guerrera u trijumfu Perua

Adnan Beganović

Reprezentacija Perua osvojila je treće mjesto na ovogodišnjem izdanju Copa Americe. Naime, Peru je u utakmici za treće mjesto sa 4:1 savladao najveće iznenađenje turnira Venezuelu.

Peru je mnogo bolje otvorio susret i već u 6. minuti je zaprijetio, no udarac Cozoa odbranio je golman Venezuele. Samo pet minuta kasnije Revoredo je pokušao glavom, no lopta je završila iznad gola Venezuele.

Od 11. do 25. minute Venezuela je zaprijetila u dva navrata, ali udarci Seijasa i Orozcoa završavaju van okvira Peruanskog gola.

U 41. minuti Venezuela je opet preko Seijasa zaprijetila, no nije bilo gola, a onda minut kasnije Peru dolazi do prednosti. Guerrero je uposlio Chiroquea koji je savladao Vegu.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Venezuela je mogla izjednačiti. Nakon kornera kojeg je izveo Orozco u skoku je najviši Vizcarrondo, no njegov udarac završava pored Fernandezovog gola.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 49. minuti Fedor je uputio udarac ka golu Perua, no nema promjene rezultata, a tri minute kasnije isti igrač je ponovo u prilici, ali Fernandez je nesavladiv.

I kada je Venezuela imala terensku nadmoć Rincon u 59. minuti dobija crveni karton i tako svoj reprezentaciji pravi medvjeđu uslugu, a samo šest minuta kasnije Guerrero pogađa za 2:0.

U 78. minuti Arango vraća tračak nade Venezueli, no Guerrero je sa dva gola u sudijskoj nadoknadi osigurao Peru treće mjesto na Copa Americi.

Copa America, susret za 3. mjesto:

Peru - Venezuela 2:0 (Chiroque 42', Guerrero 65', 90', 90' / Arnago 78')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.