Tri gola
Ronaldo zabio prvi, asistirao kod drugog gola

Real Madrid - Espanyol 3:0

Tri gola

Edmir Škorić

Madridski Real večeras je u okviru 4. kola španske Primere na svom Santiago Bernabeu, rezultatom 3:0, savladao Espanyol.

Real je tako došao i do treće uzastopne prvenstene pobjede (1:0 protiv Osasune i 2:1 protiv Real Sociedada). Trener Kraljeva Jose Mourinho imao je na raspolaganju sve svoje ključne igrače. Doduše, skoro sve. Naime, zbog povrede je duel sa Espanyolom propustio Raul Albiol.

Gosti su se držali sve do 28. minute, kada je Luis Garcia skrivio najstrožiju kaznu, a istu u vodstvo Reala pretvorio Portugalac Cristiano Ronaldo.

Real stoper, Portugalac Pepe u 56. minuti zarađuje prvi, a četiri minuta kasnije drugi žuti karton, odnosno isključenje. Ipak, Real je sa igračem maje odigrao svega nekoliko minuta, jer je kod gostiju isključen Galan.

U igri sa po deset igrača na terenu, bolje se snalaze domaći. Najprije Higuain u 79. minuti pogađa na centaršut Ronalda, a onda u 86. minuti se u liste strijelaca upisao i Francuz Karim Benzema, koji je šest minuta prije postignutog gola zamijenio Higuaina.

Očajni gosti su kraj utakmice dočekali sa devet igrača. Naime, Forlin je u zadnjih desetak minuta zaradio dva žuta kartona, te je prije vremena morao pod tuš.

Primera, 4. kolo:
Real Madrid - Espanyol 3:0 (Cr. Ronaldo 29 - penal, Higuain 79, Benzema 86)

REAL: Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Diarra, Alonso, Di Maria, Oezil, C. Ronaldo - Higuain.

ESPANYOL: Kameni - David Garcia, Galan Inigo, Molina, Chica - Duscher, Forlin, Callejon, Verdu, Luis Garcia - Garcia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.