Tri meča suše pa tri gola u mreži Fulhama

Zaostala utakmica 17. kola

Tri meča suše pa tri gola u mreži Fulhama

Edmir Škorić

U zaostaloj utakmici 17. kola engleskog Premiershipa Stoke City je na svom Britannia stadionu slavio protiv Fulhama s 3:2.

Iako je često rezultat u duelima ovih ekipa glasio 1:0, večeras su svi gledatelji na Britannia stadionu uživali u pet golova. Hladno vrijeme i kišom natopljeni teren nije puno smetao domaćim igračima, koji su već u prvih 45 minuta imali visoku prednost od 3:0.

Korner s desne strane, Robert Huth glavom uspijeva loptu prenijeti na drugu stativu, a Turčin Sanli Tuncay, također glavom, pogađa mrežu Schwarzera. Minut prije toga, Fulham je imao dobru priliku. Slobodni udarac na 17 metara, negdje po sredini gola, Murphy je izveo i skoro pogodio. Lopta se prošetala pored desne stative Simonsena, koji je već bio savladan.

Drugi gol domaći postižu u 33. minuti. Faye je natrčao nakon ubačaja jednog svog suigrača i sa svega tri metra loptu nogom poslao u mrežu. Nemoćan je bio Schwarzer i četiri minute kasnije. Sidibe je sa nekih 13 metara poluvolejom povisio rezultat na 3:0. U finišu prvog poluvremena zbog povrede je teren napustio turski reprezentativac i strijelac prvog gola Sanli Tuncay, kojeg je zamijenio Fuller.

U nastavku mnoštvo prilika i na jednoj i na drugoj strani, ali se samo Simensenova mreža tresla. U 61. minuti irski reprezentativac Damien Duff šutirao je sa 16 metara, a lotpa od Etheringtona odsjela u mreži domaće momčadi.

Prava nervoza na licima domaćih navijača nastala je pet minuta prije kraja. Dempsey je postigao jedan od onih rijetko viđenih golova. Topovska parabola sa 30-ak metara završila je u lijevom gornjem uglu Simonsena. Ipak, spasa vrijedne bodove Stoke City nije ispustio do kraja utakmice. Prethodne tri prvenstvene utakmice igrači Stoke Cityja nisu postigli pogodak, a evo večeras su sve to nadoknadili nad Fulhamom.

Premiership, 17. kolo:
Stoke City - Fulham 3:2 (Tuncay 12', Faye 33', Sidibe 37'/ Duff 61', Dempsey 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.