Tri meča suspenzije za Lewandowskog

Tri meča suspenzije za Lewandowskog

Midhat Šljivak

Poljski napadač iz redova Borussije Dortmund, Robert Lewandowski, kažnjen je sa tri utakmice suspenzije zbog isključenja u susretu Bundeslige protiv HSV-a prethodnog vikenda.

Lewandowski je isključen u 31. minuti zbog starta nad danskim fudbalerom Perom Skjelberdom, a Disciplinska komisija Bundeslige danas je donijela odluku po kojoj se Poljak kažnjava sa tri utakmice suspenzije.

Napadač tima iz Dortmunda ima 24 sata da se žali na ovu odluku, a ako ostane ova kazna, Poljak će propustiti mečeve protiv Eintrachta, Borussije Moenchengladbach i Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.