Tri nova lica na treningu FK Sarajevo

Hodžić, Hajdarević i Ramić

Tri nova lica na treningu FK Sarajevo

Na jučerašnjem treningu FK Sarajevo bila su tri nova lica. 

Polaznici akademije kluba, koji su u prethodnoj sezoni nastupali u kadetskim kategorijama, priključili su se pripremama prvog tima. U pitanju su Faruk Hodžić, Dženit Hajdarević i Tarik Ramić.

Ramić je bio na nedavnom okupljanju U-17 reprezentacije BiH održanom u Zenici, dok su Hodžić i Hajdarević bili na okupljanju sa U-18 reprezentacijom. Riječ je o igračima koji su nastupali za kadetsku selekciju FK Sarajevo koja je u minuloj sezoni osvojila titulu Premijer lige na dominantan način, odigravši 20 utakmica u kojima nisu poraženi nijednom, a ostvarili su 17 pobjeda i 3 remija. Hajdarević je bio i najbolji strijelac lige sa 21 postignutim pogotkom, dok je Ramić postigao 11 golova.

Faruk Hodžić igra na poziciji defanzivnog veznog, a nije mu strano pokrivati ni ostale pozicije u defanzivi. Tarik Ramić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a Dženit Hajdarević na poziciji napadača. Svi igrači su 2003. godište, baš i kao mladi golman Muhamed Šahinović koji je prije par dana potpisao profesionalni ugovor sa Bordo klubom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim mladim igračima preostaje da se nametnu šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću tokom pripremnog perioda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije