Tri potencijalna kupca za Portsmouth FC
Laurence Bassini

Tri potencijalna kupca za Portsmouth FC

M. Skaka

Nekadašni Premierligaš danas je klub na rubu likvidacije. Portsmouth se trenutno takmiči u League One i ima oko 50 miliona funti duga, što je i prihvatljivo u poređenju sa oko 110 miliona iz 2010. godine.

Portsmouth je pod stečajnom administracijom od februara ove godine. Trenutno, za kupovinu ovog kluba postoje tri ponuđača. Bivši vlasnik, Balram Chainrai poslao je novu ponudu, dok su ujedinjeni navijači u Pompey Supporters Trust (PST) kao i nekadašnji vlasnik Watforda Laurence Bassini također izrazili interes za kupovinom.

Chainrari je vrlo nepopularan kod navijača, a raniju ponudu e povukao nakon što ga je kritikovao menadžer Michael Appleton zbog promjena u budžetu za transfere.

Laurence Bassini promijenio je svoje ime iz originalnog Bazini nakon što je i sam doživio stečaj prije pet godina. Nekada je bio vlasnik Watforda koji se takmičio u Championshipu a prodao je svoj udio u ovom klubu u junu ove godine porodici Pozzo koja je inače vlasnik italijanskog Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.