Trica Njemačke na Astana Areni
Slavlje Klosea nakon postignutog gola

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Trica Njemačke na Astana Areni

Njemačka je upisala i četvrtu pobjedu u okviru grupe A kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Kazahstana kojeg su savladali sa 0:3, dok su u grupi F remizirale Latvija i Gruzija rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, no do iznenađenja nije došlo. Njemce u vodstvo je doveo sjajni napadač Bayerna, Miroslav Klose u 48. minuti, da bi u 76. minuti prednost udvostručio Mario Gomez koji je ušao u igru u 55. minuti umjesto strijelca prvog gola.

Konačan rezultat 0:3 postavio je napadač Koelna, Lukasz Podolski pet minuta prije posljednjeg zvižduka suca ovog meča, Rumuna Alexandrua Dana Tudora.

KAZAHSTAN: Andrei Sidelnikov, Kazbek Geteriyev, Aleksandr Kirov, Renat Abdulin, Nurbol Zhumaskaliyev, Sergei Khizhnichenko, Azat Nurgaliyev, Heinrich Schmidtgal, Aleksei Popov, Maksim Azovski, Farkhadbek Irismetov.

NJEMAČKA: Manuel Neuer, Heiko Westermann, Sami Khedira, Sami Khedira, Mesut Özil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Thomas Müller, Holger Badstuber, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Toni Kroos.

I u ovoj utakmici mreže su mirovale u prvom poluvremenu, a na prvi gol se čekalo do 74. minute kada je David Siradze pogodio mrežu domaćina za 0:1. Pretpostavljalo se da će to biti konačan rezultat ovog susreta, međutim da to tako ne bude pobrinuo se Aleksandrs Cauņa u samom finišu utakmice kada je svojim golom poravnao rezultat na 1:1.

LATVIJA: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Deniss Ivanovs, Aleksandrs Cauņa, Andrejs Rubins, Kaspars Gorkšs, Dzintars Zirnis, Artjoms Rudņevs, Jurijs Žigajevs.

GRUZIJA: Nukri Revishvili, Ucha Lobzhanidze, Malkhaz Asatiani, Kakha Kaladze, Aleksandr Amisulashvili, Murtaz Daushvili, Jano Ananidze, David Kvirkvelia, Aleksandr Iashvili, Levan Kobiashvili, David Siradze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.