Triglav tuži FIFA-i Partizan

Zbog duga od Danijela Marčete

Triglav tuži FIFA-i Partizan

Slovenački Triglav iz Kranja tužiće Partizan Arbitražnoj komisiji FIFA zbog toga što nije plaćen transfer Danijela Marčete koji je u leto 2009. stigao u Humsku, javlja beogradski B92.

Slovenački klub dobio je dio obeštećenja a drugi, tvrde ljudi iz Triglava još uvijek nije stigao.

"Partizan je prodao igrača u Kini za nekoliko miliona eura, igrali su Ligu šampiona, a prljaju svoje ime zbog nekoliko desetina hiljada eura koje nama duguju za prelazak Marčete. Dogovor je bio da u julu 2009. bude završeno plaćanje", kaže direktor Triglava Miran Šabič.

Angažman Marčete pokazao se kao čist promašaj za Partizan. Odigrao je 90 minuta u zvaničnim utakmicama za Partizan, po poluvrijeme protiv Javora iz Ivanjice i kruševačkog Napretka u sezoni 2008/2009.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije