Trijumf Aalena, Fejzićeva mreža ponovo netaknuta

Druga Bundesliga

Trijumf Aalena, Fejzićeva mreža ponovo netaknuta

Aalen našeg Irfana Fejzića u ostvario je minimalnu pobjedu u 23. kolu Druge Bundeslige nad Karsluherom na domaćem terenu.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Hubner u 52. minutu susreta. Fejzić je i ovog puta stajao na golu svog kluba svih devedeset minuta i mrežu sačuvao netaknutom. Aalen je osmi na tabeli Cvajte sa 31 bodom, dok je Karsluher četvrti sa 36 bodova.

Ingolstadt i Dynamo Dresden podijelili su bodove, a mečje okončan rezultatom 1:1. Domaćin je već nakon dva minuta imao prednost koju je pogotkom donio Caiuby, dok je konačnih 1:1 postavio Koch u finišu prvog poluvremena.

Furth je ulogu favorita opravdao pobjedom nad FSV Frankfurtom na domaćem terenu rezultatom 3:2. Poveli su pogotkom Giesselmanna nakon deset minuta, da bi potom uslijedio preokret gostiju koji su kreirali Epstein iz penala i Kaplani.

Ipak u finišu utakmice prvo za 2:2 pogađa Furstner iz penala, da bi konačnih 3:2 u samom finišu postavio Mavraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.