Trijumf Montpelliera, Spahiću 90 minuta

Francusko fudbalsko prvenstvo, 16. kolo

Trijumf Montpelliera, Spahiću 90 minuta

Adnan Beganović

U okviru 16. kola francuskog prvenstva večeras je na rasporedu 6 utakmica, a pet je već završeno dok Bordeaux i PSG trenutno igraju. U nama najvažnijem susretu, onom između Montpelliera i Le Mansa slavila je momčad Emira Spahića (2:1).

Montpellier je na svom terenu u 16. kolu dočekao Le Mans i upisao pobjedu kojom je ponovo izbio u sami vrh tabele. Strijelci za domaće bili su Ait Fana u 13. i Compan u 73, dok je jedini pogodak za goste postigao Le Tallec u 62. minuti susreta. Emir Spahić na terenu je proveo svih 90 minuta i sasvim solidno je odradio sve svoje zadatke.

Do veoma bitne pobjede večeras su došli i fudbaleri Marseillea, koji su na gostovanju s 3:1 svladali Nicu. Strijelci za momčad s Velodroma bili su Niang, Gonzales i Kone, dok je jedini pogodak za domaće postigao Coulibaly.

Pobjede u 16. kolu upisali su i Rennes i Valenciennes. Renes je pogotkom Sowa u 2. minuti s minimalnih 1:0 slavio protiv Lorienta, dok je Valenciennes rezultatom 3:1 svladao Monaco. Strijelci za domaće bili su Ducourtioux, Samassa i Benkhalfallah, dok je počasni pogodak za Monaco postigao Nene iz penala.

Saint-Etienne i Sochaux odigrali su susret bez pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije