Trijumf Teplica, bh. internacionalci starteri

11. kolo Gambrinus lige

Trijumf Teplica, bh. internacionalci starteri

U prve dvije utakmice 11. kola češke Gambrinus lige pobjede su upisali domaćini. Teplice su pobijedile Slovan 1:0, dok je Pribram savladao Češke Budejovice sa 2:0.

Teplice su na svom Na Stinadlechu pobijedile Slovan iz Libereca sa 1:0, a gol je postignut već u 8. minuti. Siguran izvođač penala je bio David Kalivoda.

U ovom susretu su nastupila trojica naših igrača Admir Ljevaković, Aidin Mahmutović i Aldin Čajić. 18-godišnjem veznjaku, Čajiću ovo je već druga utakmica od prve minute, te se polako ustaljuje u prvom timu Teplica.

TEPLICE: Grigar, Vidlička, Smejkal, Rosa, Matula, Ljevaković, Kalivoda, Zoubele, Čajić, Vondrášek, Mahmutović.

SLOVAN: Bičík, Holenak, Gebre Selassie, Kelic, Dejmek, Fleisman, Stajner, Vacha, Breznaník, Nezmar, Keric.

Pribram je prekinuo niz od tri uzastopna poraza pobjedivši na svom terenu Češke Budejovice sa 2:0. Golove za domaću ekipu su postigli defanzivac Lukáš Pleško u 59., te Slapak u 90. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.