Trijumf Teplica, pogodak Mahmutovića

Fudbalsko prvenstvo Češke

Trijumf Teplica, pogodak Mahmutovića

Adnan Beganović

Danas su odigrana dva susreta 5. kola fudbalskog prvenstva Češke, a Teplice su slavile na gostovanju kod Usti Nad Labema (2:0) uz jedan pogodak bosanskohercegovačkog internacionalca Ajdina Mahmutovića.

Teplice za koje nastupaju bh. internacionalci Ajdin Mahmutović i Admir Ljevaković tek u 5. kolu došle su do prvog trijumfa u novoj sezoni.

Naime, danas su rtezultatom 2:0 svladale Usti, a pogodak za vodstvo izabranike Jirzija Pliseka postigao je Mahmutović u 73. minuti, da bi Došek 10 minuta kasnije pogodio za konačnih 2:0.

Oba naša internacionalca sjajno su obavili svoje zadatke, što nas svakako raduje.

U drugom susretu odigranom danas Brno je rezultatom 3:1 svladalo Mladu Boleslav. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Polach, Dostalek i Michalek, dok je jedini pogodak za Mladu Boleslav postigao Taborsky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije