Trijumf Viktorije Plzen

26. kolo Češke lige

Trijumf Viktorije Plzen

Danas se sa tri utakmice 26. kola nastavilo prvenstvo Češke. Većih iznenađenja nije bilo.

Viktoria Plzen je na gostovanju kod ekipe Hradec Kralove, rezultatom 0:1, došla do sva tri boda te se primakla na samo bod od drugoplasirane ekipe Sparte iz Praga koja nešto kasnije igra svoju utakmicu protiv Mlade Boleslav. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Limbersky u 40. minuti.

Praška Slavia je nastavila niz loših rezultata, a u ovom kolu na svom terenu su poraženi od ekipe Slovacko, za koju je pobjednički pogodak postigao Kordula u 38. minuti.

Vjerovatno najzanimljiviji duel odigrale su danas ekipe Teplice i Jablonec. Domaći su dva puta dolazili u vodstvo, dok su se gosti uporno vraćali, međutim treći put nisu mogli da se rezultatski izjednače sa Teplicama. Strijelci za domaće su bili Siva u 24. minuti, Vachoušek u 43. minuti i Jindracek u 82. minuti. Jablonec su u igri svojim golovima održavali Jablonsky u 26. minuti i Jarolim u 66. minuti.

Nešto kasnije će se odigrati i preostali duel između Mlade Boleslav i Sparte iz Praga.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.