Trijumfi Muslimovića i Bajevića
Bajević do trijumfa u posljednjim sekundama meča protiv "fenjeraša"

Grčka, 22. kolo

Trijumfi Muslimovića i Bajevića

Bh. fudbalski reprezentativci koji nastupaju u Grčkoj, a čiji klubovi su danas izašli na teren, ostvarili su polovičan uspjeh.

Prvo je Zlatan Muslimović sa svojim PAOK-om gostovao kod Levadiakosa i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0. Naš reprezentativac bio je starter i igrao je do 87. minute, ali se nije upisao u listu strijelaca. Golove za PAOK postigli su Cocneisao (9. minut), Sorlin (51) i Ivić (57).

Za razliku od Muslimovića, Sanel Jahić sa Arisom nije imao sreće da današnje gostovanje okonča neporažen. Žuto crni su u derbiju gostovali kod lidera Olympiakosa i doživjeli su minimalan poraz – 1:2.

AEK, kojeg s klupe vodi naš proslavljeni trener Duško Bajević, protiv posljednjeplasiranog Thrasivoulosa mučio se sve do posljednjih trenutaka meča. Sve do 90. minuta semafor je pokazivao 0:0, a onda je Taxtsidis loptu uspio poslati iza leđa gostujućeg golmana.  

Rezultati
Levadiakos – PAOK 0:3 (Cocnceisao 9, Sorlin 51, Ivić 57. – penal)
Panionios – Ergotelis 0:0
AEK – Thrasivoulos 1:0 (Taxtsidis 90)
Olympiakos – Aris 2:1 (Đorđević 23, Galletti 75 / Torosidis 89 – autogol)

Poredak
Olympiakos 57 bodova, PAOK 43, Panathinaikos 42 (-), AEK 38, Larisa 31 (-), Aris 31, Panionios 29, Xanthi 28 (-), Panhtrakikos 25 (-), Iraklis 25 (-), Asteras Tripolis 24 (-), Ergotelis 24, Levadiakos 22, OFI Crete 17 (-), Panserraikos 15 (-), Thrasivoulos Fylis 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.