Trivunović: Imamo finu bodovnu razliku

Trener Borca nakon pobjede u derbiju

Trivunović: Imamo finu bodovnu razliku

D. Vejo

Od kada je na klupu Borca stigaoi Vule Trivunović banjalučki klub nije primio pogodak.

Već 10 kola Prve lige Republike Srpske mreža Velikana iz Platonove miruje, a tako je bilo i danas u velikom krajiškom derbiju sa Rudarom iz Prijedora gdje su crveno-plavi slavili sa 2:0 i tako bodovnu razliku povećali na plus devet.

Zadovoljan viđenim danas bio je i sam šef struke domaćeg sastava.

"Pišu se bodovi, to je ono što je bitno. Ovaj rezultat danas možda nije mjerilo odnosa na terenu, s obzirom na to šta su obje ekipe pokazale. Vjetar i nezgodan teren nam je remitio planove, ali smo na kraju uspjeli da spustimo loptu i utakmicu mirno privedemo kraju. Na zagrijavanju nam se povrijedio Aleksandar Radulović, pa smo s toga morali da mijenjamo kompletan koncept igre. Imamo finu bodovnu razliku pred nastavak prvenstva", rekao je trener FK Borac, Vule Trivunović.

Strateg Banjalučana osvrnuo se na direktan crveni karton kapitena Borisa Raspudića u 80. minuti susreta.

"Nisam dobro vidio. Iz moje perspektive činilo se da je to start za žuti karton, ali opet, sudija je taj koji je bio blizu ne ja", dodaje Trivunović.

U 19. kolu Prve lige Republike Srpske, Borac će gostovati istoimenom timu iz Šamca koji se trenutno nalazi na posljednjem mjestu u ligi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi