Trivunović: Odluka je bila strašno teška

Pojačanje Borca za SportSport.ba

Trivunović: Odluka je bila strašno teška

Konačno se okončala i saga oko transfera Vuleta Trivunovića. Dugo je ovom bivšem igraču Himkija trebalo da se odluči za koga će potpisati, a na kraju je odluka pala na banjalučki Borac.
"Bio sam u teškog situaciji, jer sam morao birati između meni dva najdraža kluba Borca i Sarajeva. Konkretno sam razgovarao sa oba kluba i iznio im svoje mišljenje. Nakon toga sam morao dobro da razmislim i procijenio sam da je bolje prihvatiti ponudu Borca", kaže Trivunović na početku razgovora za SportSport.ba.

SportSport.ba: Dali ste prednost Borcu. Iz kog razloga?

"Ne, to nema nikakve veze sa istinom, ja sam iste šanse davao svima. Meni je bio cilj da nađem zajednički jezik sa upravom i da nam se poklope ambicije. Vjerujte da mi nikada nije bilo teže u životu, kada sam morao odbiti Sarajevo. U ovom momentu sam uvidio da je bolje za mene u Borcu i eto sada sam tu".

SportSport.ba: Sada ćete morati igrati protiv Sarajeva?

"Ne možete vjerovati koliko se radujem tom meču, a još mi je više drago što igramo na Koševu. Kada istrčim na teren još jednom ću se zahvaliti navijačima Sarajeva što su mi pružali veliku podršku. Što se tiče same utakmice naravno da će mi biti teško, ali ja sam profesionalac i moram davati maksimum za svoj klub".

SportSport.ba: Šta očekujete od Borca u nastavku prvenstva?

"Vidi se da Borac pravi ekipu, koja će biti spremna da se bori do kraja za titulu. Bio bih srećan kada bi ostvarili taj cilj i potrudit ću se da tako bude. Mislim da je sigurno realno da ćemo se domoći Evrope, što su pred nas postavili kao zadatak".

SportSport.ba: Šta mislite o novo selektoru i da li se nadate pozivu u reprezentaciju BiH?

"Sušića svi znamo kao legendu, koji je ostavio dubok trag u našem fudbalu. Kao trenera ga nisam baš nešto pažnjivo pratio. Ali, vjerujem da će imati veliki autoritet i da će uspjeti da nas odvede na Evropsko prvenstvo. Što se mene tiče, sada kada sam našao klub, sve ću dati da se nametnem selektoru. Ako mu budem bio potreban, rado ću se odazvati", reklo je novo veliko pojačanje Borca Vule Trivunović u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.