Trivunović: Pobjedom sutra, možemo riješiti mnogo toga

Borac dočekuje Rudar u derbiju 18. kola

Trivunović: Pobjedom sutra, možemo riješiti mnogo toga

D. Vejo

Osamnaesto kolo Prve lige Republike Srpske u Banja Luku će donijeti pravu fudbalsku poslasticu, a gdje će se sastati banjalučki Borac i prijedorski Rudar.

Krajiški derbi, kako se već decenijama naziva susret ova dva rivala, donosi više od fudbala. Obje ekipe, žive za pobjedu u ovom meču više nego u bilo kom drugom. Mnogo strasti, uzbuđenja i tenzija sa sobom nosi pomenuti fudbalski klasik.

Velikan iz Platonove se trenutno nalazi na prvoj poziciji u ligi, te Prijedorčanima bježi šest bodova, pa će sutrašnja utakmica biti prava prilika za crveno-plave da povećaju bodovnu prednost i to pred svojom publikom.

"Pobjedom u ovoj utakmici možemo riješiti mnogo toga. Raduje me činjenica što nemamo povrijeđenih igrača. Smatram da će sutrašnji meč biti izuzetno težak, kako za nas tako i za protivnika. U goste nam dolazi direktan konkurent u borbi za prvo mjesto. To je mlad ali i efikasan tim, što su pokazali u prvom kolu proljećnog dijela. Želio bih da pohvalim svoje igrače zbog želje i zalaganja na treningu. Atmosfera u timu je odlična. Za nas, cilj je samo da pobjedimo i da dođemo do tri boda. Postoji i pritisak moranja, što to kod protivnika nije slučaj. U meč ulazimo napadački", rekao je trener Borca, Vule Trivunović.

Očekivanja od derbija, kazao je i iskusni centarfor Banjalučana.

"Ovo je jako bitna utakmica za nas. Krajiški derbi, bio je i u Premijer ligi BiH, sada je u ligi RS i uvijek će ostati pod tim nazivom. Preuzimamo ulogu favorita. Ako budemo pravi, trijumf neće doći u pitanje. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i podrže nas", dodaje Petar Kunić.

Zbog kartona, Trivunović neće moći da računa na Delića, Vladana Danilovića i Kondića.

Utakmica između Borca i Rudara zakazana je za sutra sa početkom od 14 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi