Trivunović: Sve pobjede mijenjao bih za onu u Derventi

Trener Borca nakon generalne provjere

Trivunović: Sve pobjede mijenjao bih za onu u Derventi

D. Vejo

Ekipa Borca iz Banja Luke pobjedom na Kozarom (5:0), zaokružila je zimski pripremni ciklus pred nastavak Prve lige Republike Srpske.

Velikan iz Platonove od pet kontrolnih mečeva ostvario je isto toliko pobjeda, postigao 23 pogotka, primio tri, te pun samopouzdanja dočekuje proljećni dio šampionata.

Prve utiske nakon velike pobjede u generalci s Kozarom kazao je strateg domaće ekipe.

"Svakako da pobjeda mnogo znači, zbog cijelog tima. Mada, mijenjao bih svih pet pobjeda do sada za onu u Derventi. Prije svega, drago nam je što smo odigrali utakmicu na glavnom stadionu. Danas je presudio kvalitet koji mi posjedujemo. Ovaj trijumf dao nam je dodatni mir pred meč sa Tekstilcem idućeg vikenda. Trebalo nam je vremena da se igrači uigraju, s obzirom da je u tim stiglo dosta novih imena, ali ide sve kako treba te smatram da neće biti problema u šampionatu", rekao je trener Borca, Vule Trivunović.

Šef struke crveno-plavih, još je jednom podsjetio na važnost meča u Derventi.

"Ta utakmica jako nam je bitna. Spremni smo da odgovorimo izazovu. Oni imaju kvalitetan tim, te mislim da neće biti lako. Imamo ispred sebe 16 utakmica, pa ćemo vidjeti", dodaje Trivunović.

Utakmica 17. kola Prve lige Republike Srpske između Tekstilca i Borca igra se naredne subote u Derventi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi