Trkulja: Počastvovan sam pozivom u reprezentaciju

Golman Borca o pozivu Vinka Marinovića

Trkulja: Počastvovan sam pozivom u reprezentaciju

D. Vejo

Golman banjalučkog Borca Nemanja Trkulja jedan je od onih koji su se našli na spisku novoizabranog selektora U-21 reprezentacije BiH Vinka Marinovića za kvalifikacioni meč sa Lihtenštajnom. 

Mladi čuvar mreže nije krio zadovoljstvo pozivom, te kako kaže vjeruje da će opravdati očekivanja i povjerenje koje mu je pruženo.

"Veoma sam počastvovan što ću biti dio mlade reprezentacije naše zemlje, pogotovo u kvalifikacionoj utakmici kao što je ova. I prije sam nosio dres mladog nacionalnog tima, ali sam bio tek treći golman, dok je sada situacija nešto drugačija. Nisam imao priliku da prije sarađujem sa selektorom Marinovićem, ali sam mogao da vidim koliko kvalitetno radi svoj posao, s toga gajim veliko poštovanje prema njemu", ističe za SportSport.ba golman, Nemanja Trkulja.

Do meča sa Lihtenštajnom mlade bh. nade broje sitno, a svoja očekivanja od ovog susreta kazao je i glavni akter ove priče.

"Mislim da ne bi trebali imati većih problema. Kvalitetnija smo reprezentacija, to je sigurno. Bitno je da nas povrede zaobiđu, te uz maksimalno zalaganje na terenu rezultat neće izostati", poručuje Trkulja.

Podsjetimo, reprezentativci će se okupiti u hotelu "Terme" na Ilidži u nedjelju, 19. marta, dok će utakmicu sa Lihtenštajnom odigrati devet dana kasnije u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa početkom od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi