Trn u oku nacionalista sa RTRS-a

Marjan Mijalović, komentator FTV-a uklonjen sa prenosa

Trn u oku nacionalista sa RTRS-a

Radio televizija Republike Srpske skandalozno je odlučila postaviti svog komentatora na drugo poluvrijeme utakmice između Južne Afrike i Meksika.

Naime, komentatora Federalne televizije Marjana Mijajlovića na frekvenciji RTSR-a su odlučili skloniti sa prenosa, postavivši u drugom poluvremenu svog komentatora.

"Komentari novinara Federalne televizije tokom prvog dijela utakmice koja je otvorila Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Јohanesburgu, u Јužnoafričkoj Republici, izazvali su negativno reagovanje gledalaca u Republici Srpskoj, zbog čega je komentator Radio-televizije RS prenosio drugi dio utakmice", navodi se u saopštenju RTRS-a.

Negativno reagovanje?! Negativno reagovanje moglo se izazvati samo kod "gledalaca" koji nemaju ama baš nikakve veze sa fudbalom. Da budemo jasniji: Negativno reagovanje Mijajlović je mogao izazvati samo kod pojedinih političara, na čelu sa premijerom manjeg bh. entiteta Milorada Dodika, kojima je Mijajlović odavno trn u oku.

Nije teško zaključiti ni zašto. Srbin, koji je dokazani navijač Bosne i Hercegovine, komentator koji ostavi svoju dušu u mikrofonu kada prenosi utakmicu, nikako ne daje dobru sliku u nacionalistički opredjeljenim krugovima u manjem bh. entitetu.

Pa dobro, ako Dodiku i njegovima satelitima, među kojima se svakako nalazi Dragan Davidović, generalni direktor RTRS-a, smetaju Mijajlovićevi komentari utakmica reprezentacije BiH, koju RTRS svakako ne prenosi, šta je bilo sporno na utakmici Južna Afrika - Meksiko? Možda se Davidoviću i njemu sličnima nije svidjela dikcija ili nešto slično? Sumnjamo.

Navodno je lično premijer Republike Srpske Milorad Dodika telefonski obavijestio Davidovića da se smjesta sa RTRS-a ukloni Mijajlović.

Kolega Mijajlović uživa ogromnu popularnost među svim Bosancima i Hercegovcima, a to je svakako trn u oku mnogima, koji perfidnim načinom pokušavaju ovog komentatora ukloniti sa TV-ekrana. Međutim, to baš neće ići tako lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.